vineri, 13 decembrie 2013

Cum să depăşeşti blocajele cu care te poţi confrunta într-o şedinţă cu metoda Calatoria de Brandon Bays (II)

Continuăm prezentarea celor mai frecvent întâlnite blocaje cu care se pot confrunta persoanele care doresc să utilizeze metoda Calatoria de Brandon Bays pentru a se elibera de problemele lor emoţionale şi/sau fizice. Pentru fiecare din aceste blocaje am desprins – din practica diferitelor orientări în psihoterapie de mai bine de 10 ani şi din experienţa practică de aplicare a metodei Calatoria începând din anul 2011 câteva soluţii de depăşire a acestor blocaje pentru a vă facilita să parcurgeţi lin, fără efort, acest procedeu minunat și a beneficia la maxim de ceea ce vă poate oferi el. 

Nu o să reuşesc, eu sunt o fire rece, mentală, raţională: Da, dar orice om are emoţii, indiferent că recunoaşte sau nu, conştientizează sau nu. Fără ele nu am fi oameni, ci nişte roboţi. Cu siguranţă, vibrezi şi tu la Viaţă, în felul tău. Poate doar te-ai obişnuit să îţi ignori trăirile. Practicianul format în metoda Calatoria ştie cum să te ajute să identifici emoţiile de la care să porneşti. O altă posibilitate ar fi să începi de la o senzaţie fizică sau un gând. Metoda Calatoria este un proces profund ancorat în momentul prezent. Vei porni de la ce accesezi cel mai uşor chiar în acel moment.  

Nu văd nimic: Acest blocaj apare mai ales în aplicarea „Călătoriei fizice” când ţi se cere să vizualizezi o scară sau un vehicul cu care să „mergi prin corp”. Nu te îngrijora. Chiar dacă nu stai bine cu vizualizarea poţi doar sa aduci în imaginaţie scara respectivă, vehiculul sau Focul de tabără – în sensul că doar să ştii că sunt acolo şi apoi să laşi procesul să se deruleze de la sine. Metoda Calatoria” are acelaşi succes şi dacă nu vezi toate detaliile. 

Cred că voi fi hipnotizat şi nu îmi place ideea: Metoda Calatoria nu implică hipnoza. Ea se derulează într-o stare modificată de conştiinţă, pentru că accesezi niveluri profunde ale fiinţei tale. Dar poţi deschide oricând ochii sau poţi cere să se oprească procesul – cu alte cuvinte, ai deplin control asupra a ceea ce se petrece. În plus, nu eşti dependent de practician în nici un fel. El doar te poartă prin paşii tehnicii, răspunsurile pe care le cauţi le accesezi tu însuţi, nu ţi le sugerează ghidul în „Călătoria” ta.

O să devin mai vulnerabil, mai slab dacă tot lucrez cu emoţiile: Nu, dimpotrivă. „Călătoria” te ajută să elimini emoţiile reprimate care, din subconştient, te guvernează şi te fac astfel să te simţi slab. În acest proces aduci la suprafaţa conştiinţei ceea ce este în culisele vieţii tale psihice şi, astfel, te eliberezi de emoţiile auto-sabotoare. Apoi, tot în cadrul „Călătoriei” eşti fortificat cu resurse psihice care te ajută să te adaptezi mai eficient la împrejurările vieţii şi să ai un sentiment crescut de stăpânire de sine, auto-control, fiind în acelaşi timp relaxat, firesc şi mai puternic interior.

E de ajuns o şedinţă: Lipsa educaţiei emoţionale face ca majoritatea oamenilor să stocheze multe emoţii negative în sufletul şi corpul lor. Aşa că nu te aştepta să vindeci într-o şedinţă de 2 ore ceea ce ai acumulat în ani sau poate chiar zeci de ani. În funcţie de obiectivul pentru care faci „Călătoria”, pot fi necesare mai multe şedinţe, pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp.  

Aştept cu interes feed back-ul celor care au practicat această metodă. Dacă aţi mai întâlnit şi alte blocaje sau dificultăţi pe care nu le-aţi putut depăşi vă rog să îmi scrieţi şi voi completa acest articol cu noi informaţii.


Drum bun, dragi „Călători”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu