Metoda „Călătoria" de Brandon Bays„CĂLĂTORIA” – O CARTE VINDECĂTOARE

Best-seller-ul internaţional „Călătoria” de Brandon Bays spune povestea unei femei care şi-a ajutat propria vindecare de o tumoră abdominală lucrând asupra traumelor emoţionale din trecut. Ca urmare a strădaniilor ei de vindecare trupească, mentală şi emoţională, în şase săptămâni tumoarea ei, de mărimea unei mingi de baschet, s-a resorbit complet. 
Reuşita ei este o mărturie vie a legăturii corp-minte-spirit şi un îndemn ca în demersurile noastre de vindecare să luăm în considerare toate dimensiunile fiinţei.
Ulterior, Brandon Bays a reunit procedeele pe care le-a utilizat în acea perioadă din viaţa ei într-o metodă de vindecare pe care a intitulat-o „Călătoria” şi pe care o pune la dispoziţia tuturor la sfârşitul cărţii cu acelaşi nume. 

Vizioneaza si:
http://www.realitatea.net/freshrefresh.html#recVideo25Octombrie2014-1100

Citeşte şi:  
Practicienii despre metoda Calatoria
Calatoria de la masca Zen la puterea autentica
Tu stii cat de frumos esti? O experienta terapeutica
De ce iubesc metoda Calatoria
Cine te poate ghida in metoda Calatoria
Metoda "Calatoria" de Brandon Bays - Stiati ca...?
Cum sa opresti razboiul ranilor in relatii
Workshop introductiv in metoda "Calatoria" la Iasi
Seminarul "Journey Intensive" - in cateva cuvinte
Cum sa depasesti blocajele cu care te poti confrunta intr-o sedinta de "Calatoria" (I)
Cum sa depasesti blocajele cu care te poti confrunta intr-o sedinta de "Calatoria" (II)
Cum sa te protejezi de stresul profesional in profesia de avocat prin metoda "Calatoria"
"Calatoria" spre o Viata prietenoasa
Ce am învăţat din călătoria spre „Călătoria”
"So be it!" - "The Journey" în România
Lectia de iertare a "Calatoriei"
Cum sa te protejezi de stresul profesional in profesia de avocat prin metoda CalatoriaDARUL CEL MAI DE PREŢ AL METODEI "CĂLĂTORIA"


Marele dar al procedeului „Călătoria” este, fără nici o îndoială, accesul la Sursă. Astfel, esenţa fiinţei noastre devine accesibilă în mod simplu şi firesc, fără sforţări sau pretenţii savante. Tot ce ai de făcut este să mergi pas cu pas prin trăirile tale, pe un fond de relaxare, încredere şi acceptare totală a ceea ce simţi.

Obiceiurile noastre de occidentali ne spun că, atunci când avem o emoţie negativă, trebuie să o evităm cu orice preţ. Brandon recomandă ca atunci când apare o emoţie negativă, chiar şi una puternică, să o primim deplin în conştiinţă, să rămânem prezenţi pentru ea. Apoi ne vom întreba: „Ce este mai profund de aceasta?” pentru a accesa următorul strat emoţional. Se merge astfel din emoţie în emoţie până când se accesează ceea ce Brandon numeşte „Sursa” – acel diamant de pace, acceptare, iubire necondiţionată din sufletul fiecăruia dintre noi.

În practica terapeutică în care am ghidat persoane pe parcursul „Călătoriei”, am văzut de nenumărate ori cum oameni care nu au avut vreodată vreo practică spirituală în viaţa lor, accesau această Sursă nepreţuită din sufletul lor. Pe chipul lor se citea o pace de nedescris. Zâmbeau, redeveneau plini de încredere în ei şi în Viaţă. Toate tensiunile se disipau. Se simţeau conectaţi la Întreg. Simţeau iubire de Dumnezeu. Trăirea în Sine are o gamă largă de nuanţe emoţionale şi mentale şi durează uneori zile în şir şi după terminarea „Călătoriei”.

Metoda „The Journey” are multe aspecte foarte valoroase ca instrumente psihoterapeutice, dar consider că accesul la Sursă este darul suprem al acestei tehnici. Dacă fiecare din noi am accesa mai des – sau, de ce nu? –  chiar permanent – Sursa Vieţii din noi, am fi mai împăcaţi, mai relaxaţi, mai buni cu noi înşine şi cu ceilalţi etc. Iar lumea noastră ar arăta cu totul altfel – am găsi în sfârşit PACEA pe care o tot caută omenirea de milenii. 


                                      CE SPUN CEI CARE AU FĂCUT "CĂLĂTORIA"

Ochii de diamant (D., 27 ani)
Prima „Călătorie” a fost pentru mine o experienţă pe care greu o pot descrie în cuvinte. Recunosc că am început cu oarecare teamă, conştientă fiind că acest proces mă va aduce în faţa unor amintiri foarte dureroase, pe care nu voiam să le retrăiesc. Însă, traversând straturile emoţionale, teama a dispărut şi în locul ei, o lumină binefăcătoare mi-a inundat tot corpul.
Simţeam, la propriu, cum îmi curge prin vene…Viaţa!!! Mă simţeam atât de protejată de acea lumină, care este însăşi Sursa vieţii noastre! Totul era aşa de real, de frumos, de intens şi de viu, încât în momentul când s-a terminat procesul şi am deschis ochii am avut senzaţia că lumea se schimbase. Încăperea arăta altfel. Lucrurile îşi schimbaseră culoarea lor normală. Iar eu… eu eram atât de uşoară şi liberă!
După mulţi ani, simţeam că „poverile” pe care le cărasem în spate dispăruseră. Acum eram uşoară ca un fulg. In drum spre casă mi se părea că zbor.
Când am ajuns acasă şi mi-am vazut chipul în oglindă am avut un şoc: ochii îmi străluceau cum nu îi mai văzusem vreodată. Aveam să aflu mai târziu că aceştia sunt ceea ce Brandon numeste „Diamond Eyes”, ochii celor care şi-au accesat Sursa.
Femeia lipsită de viaţă şi tristă care eram înainte de „Călătoria” fusese înlocuită de o persoană care se simţea fericită... fără un motiv anume. Râdeam, râdeam într-una şi parcă îmi era greu să cred că acea fiinţă sunt eu şi că mi-e în sfârşit bine, de-a dreptul!


Sursa - mereu cu mine (M., 30 ani)
Procesul „Călătoriei” este o experienţă minunată. Începând cu procesul de relaxare care pentru corpul meu extenuat şi suprasolicitat a fost ca o atingere dumnezeiască sau (dacă ar fi să folosesc o comparaţie mai pământească) ca o săptămână petrecută la SPA, tot ce s-a întamplat mai departe pare ireal şi magic. Am pornit de la o stare de angoasă pe care o simţeam fizic ca un nod în gât. Am trecut printr-un şir lung de emoţii care îmi veneau parcă din altă lume şi am văzut imagini şi persoane dragi mie aşa cum erau atunci când eram copil.
După parcurgerea acestor straturi emoţionale am ajuns la Sursă: simţeam cum o lumină puternică şi nemaivăzută şi o pace caldă mă inundau şi înconjurau în mai multe dimensiuni decât mi-aş fi putut imagina vreodată. Am simţit-o ca o transcendenţă, parcă am trecut dincolo de limitele vieţii, am depăşit timpul şi spaţiul. Îmi amintesc că am avut imaginea unei peşteri parcă preistorice la capătul căreia se găseau peisaje edenice, similare cu cele descrise în Geneza – am văzut un peisaj mirific ce se deschidea la ieşirea din peştera săpată parcă într-un munte, iar la poalele lui erau turme de zimbri. Am simţit puterea fără margini a lui Dumnezeu, puritatea şi iubirea Lui. Brandon spune că Sursa te va însoţi tot restul vieţii, va fi mereu alături de tine. Imaginea aceea va fi a mea mereu.

Focul de tabără - spaţiul iertării (F., 33 ani)
Focul de tabără este partea mea preferată. Este locul şi momentul în care poţi vorbi cu toţi cei care au avut un impact negativ asupra ta, poţi spune cuvintele pe care nu ai avut curajul să le spui, poate nici măcar să le gândeşti, unde scoţi din tine lucruri de mult uitate: dureri înecate, vinovăţie, frustrare şi furie, chiar şi dragostea ne-exprimată şi nedăruită. Este momentul în care dăruieşti şi primeşti iertarea care te vindecă de tot răul. Este momentul culminant în care eşti cel mai aproape de Eul tău, de diamantul tău interior.

TU - mai bun (M.F., 32 ani)
"Călătoria" – un cuvânt mai bun nu se putea găsi pentru acest proces. Am străbătut şi explorat timpuri din trecut, pe care nu credeam că le mai pot re-trăi, spaţii nebănuite sau de mult uitate, lucruri ascunse în ungherele sufletului meu care existau acolo, dar de care nici măcar nu ştiam. Întoarcerea este de asemenea magnifică: te simţi sosit din altă lume. 
Pe timpul „Călătoriei” te simţi complet desprins de lume, iar ce face lucrurile şi mai interesante este faptul că eşti complet conştient şi în control. Te simţi ca şi cum te-ai întoarce acasă dintr-o ţară îndepărtată. Totul îţi e familiar, dar vezi totul, încăperea şi oamenii mai vii şi mai luminoşi. Vezi viaţa cu alţi ochi – plini de încântare, optimism şi mirare pură, încununate de un sentiment de dragoste faţă de tot ce te înconjoară. Radiezi iubire şi pozitivism. Eşti TU transformat într-un om mai bun. 


3 comentarii:

 1. Buna seara,

  Am citit cartea si ma intereseaza daca dvs. ati format un grup sau ceva de acest gen sau daca ii puteti ajuta pe cei care nu reusesc sa faca singuri propria "calatorie"?

  Va multumesc!

  Luminita Moise

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, exista un mare grup (inca in formare) de iubitori ai "Calatoriei" - accesati site-ul www.thejourney-romania.ro pentru detalii. Ma puteti contacta si la email patricia.cihodaru@gmail.com sau telefon 0722.65.71.55. De asemenea, puteti participa la Seminarul Journey Intensive cu Brandon Bays, intre 4-6 octombrie 2013.

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere