sâmbătă, 11 mai 2013

Lectia de iertare a "Calatoriei"

Una dintre cele mai frumoase parti ale metodei "Calatoria" este cea in care inveti cum sa ierti, nu doar din buze sau doar mental, superficial, ci din tot sufletul, cu toata fiinta. Acesta a fost de altfel si secretul vindecarii lui Brandon Bays, expert in vindecarea minte-corp, autoarea best-seller-ului "Calatoria" si a puternicei metode de vindecare emotionala cu acelasi nume.

Rani care devin raniri
In "Calatoriile" parcurse pentru mine sau alaturi de pacientii mei am asistat la procese de iertare cutremuratoare (in sens bun!) care mi-au schimbat viata si perceptia asupra a ceea ce suntem fiecare din noi pe Pamant. Am realizat ca extrem de rar in conflictele noastre exista o rea intentie. In schimb, e vorba de rani adapostite in suflet care devin raniri. Ceea ce ni s-a facut, facem si noi altora.
Daca nu am fost lasati sa ne manifestam, sa fim noi insine, din diferite motive, vom fi la randul nostru foarte critici cu ceilalti, ni se va parea ca altii sunt mereu mai buni si asta ne va duce la tendinta de a-i sabota, de a nu-i accepta si a nu le permite sa fie tot ceea ce pot fi.
Daca am fost loviti - fizic sau emotional - vom face, mai mult sau mai putin inconstient - acelasi lucru (daca nu facem ceva sa vindecam si sa alinam rana-radacina).
Daca am fost parasiti, abandonul va trai in noi si ne va programa - fara ca noi sa realizam asta - sa ne comportam la fel cu cei dragi. 

Durerea perpetuata
Se creeaza astfel un fel de lant care perpetueaza durerea, violenta, tristetea, resentimentele, sentimentul de lipsa, de gol interior. Mai intai suntem raniti. Intrucat nu ne invata nimeni ce sa facem cu rana produsa sau cum sa ne aparam emotional - pentru ca nu exista manuale despre asa ceva, primim rana in suflet, o adapostim acolo, considerand ca astfel ura, durerea, furia stocate ne vor aduce recompensarea intr-o buna zi. Din pacate, se intampla exact opusul: resentimentul nu numai ca nu alina, ci chiar ne otraveste, ne saboteaza, ne consuma energia si ne indeparteaza de oameni, de noi insine, de bucuria de a trai.

Sau putem reprima durerea, ingropand-o adanc in subconstient. Nu mai vrem nici macar sa recunoastem ca am trecut prin asa ceva. Perpetuam apoi durerea primita, considerand ca suntem indreptatiti sa producem celor din jur exact neplacerile care ne-au durut si pe noi. Desigur, de cele mai multe ori acest mecanism e inconstient, functioneaza pe un fel de "pilot automat" negativ. Aceasta face ca de cele mai multe ori in spatele comportamentului rautacios, distructiv, agresiv al cuiva sa se gaseasca in majoritatea cazurilor un suflet ranit care isi perpetueaza durerea provocand-o in jur.

Solutia: iertarea
Pentru a rupe acest lant al durerii e esential sa iertam. Aceasta aduce cu sine vindecarea emotionala proprie, eliberarea sufleteasca si imbunatatirea relatiilor cu ceilalti. Brandon Bays spune ca "orice boala are la baza o forma de neiertare, si orice vindecare incepe cu iertarea". Odata ce iertam, rana isi pierde puterea asupra noastra
Uneori poate e mai greu, alteori va dura mai mult, dar "Calatoria" este procesul cel mai eficient in aceasta directie din tot ce am invatat pana acum. Uneori iertarea e atat de profunda incat intr-un singur proces "Calatoria" relatia se vindeca si sufletul omului se elibereza de trauma respectiva. Alteori, poate va fi nevoie de mai multe procese pentru a se ajunge la iertarea completa. Metoda contine insa un cumul de mini-procese care faciliteaza iertarea ajutand persoana sa perceapa si perspectiva celuilalt si sa scoata din celule emotiile negative asociate cu trauma respectiva. 

Va asteptam intre 31 mai - 2 iunie la Seminarul "Journey Intensive" unde modulul de Abilitati Avansate ne familiarizeaza cu secretele eficientei vindecatoare ale procesului "Calatoria" si include un sui generis "curs de iertare", cu mini-procese care ne ajuta sa iertam cele mai dificile persoane sau circumstante din viata noastra. 
Detalii si inscrieri pe www.thejourney-romania.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu